Pelly® Research and Development är gränslandet där kreativitet möter innovation och teknologi.

 

Research
Development

 

För att utveckla framtidens idéer och koncept inom förvaringslösningar krävs mod, kunskap och innovation. Två av de visionära hjärnorna som driver R&D-arbetet på Pelly är Jekaterina Potapova och Morgan Grahn.
Läs om deras tankar och arbete med utveckling och innovation.

Jekaterina Potapova har arbetat som industridesigner på Pelly sedan 2016, främst med våra vägghängda förvaringslösningar och skjutdörrar.

”Vi tar hänsyn till funktionalitet, ergonomi, miljöaspekter, att arbeta med formen och implementera formspråket, välja material, specificera färger och ytor, utvärdera produktapplikationer och integration i hemmiljön. Det är också viktigt att ta hänsyn till vårt sortimentskonsistens för att hjälpa kunderna att ge en komplett användarupplevelse”.

 

”Jag blir glad av att se människor tycka om att använda våra produkter”

Allt är ett samarbete för att ta fram de mest optimala lösningarna – ur alla perspektiv

Hon belyser vikten av att vara observant i det dagliga livet, för att avslöja insikter och möjligheter. Att undersöka användarbeteende, produkter på marknaden, kundbehov och trender över hela världen, samt workshops med andra avdelningar för att få en bredare förståelse ur olika perspektiv. Allt som hjälper till att upptäcka det unika med företaget, att identifiera behov och olika scenarier, skapa moodboards och sätta en vision för framtiden.

 

”Ett nära samarbete med ingenjörer hjälper till att uppnå funktionssmarta och tillverkningsoptimerade resultat. Det är ett spännande ögonblick när du får den slutliga prototypen eller modellen eller först producerade produktprover! Här uppmärksammar vi även detaljerna som kvaliteten på ytorna , korrekt färgton och känslomässig aspekt. Jag blir glad av att se människor tycka om att använda våra produkter!”

Morgan Grahn är R&D och Sales Director och ansvarar för all utveckling och produktförändringar i vårt komponent-sortiment, men även för vår OEM-affär.

”Vi strävar efter enkelhet i vår ingenjörskonst, men det är de enkla sakerna som är svårast att göra kostnadseffektiva. Det är här vårt kunnande om att utveckla produkter för industriella höga volymer kommer till väl till pass.”

 

”Var konkurrenskraftig eller överlev inte”

Styrkan ligger i att utveckla kolstålbaserade produkter i kombination med blandade material som metall med spånskivor och plastdelar. Vi utvecklar våra produkter mot kundkraven och prognoserna. ”Om vi missar dessa mål kommer vi inte att vara konkurrenskraftiga och kommer att förlora verksamheten i slutändan”.

Strävan efter att utveckla produkter tillsammans med våra kunder menar Morgan leder till bättre produktspecifikationer och behov, och mer konkurrenskraftiga produkter – vilket i slutändan ger högre volymer per produkt.

”Var konkurrenskraftig eller överlev inte! Våra produkter måste vara genomtänkta och tidigt utformade för att vara de bästa för hela vår värdekedja. Det är nyckeln till vår framgång.”

För att minska projekttiden är användningen av vår egen prototypbutik och testanläggning avgörande för oss. Vi skapar prototyper och genomför hållbarhets- och belastningstester så tidigt som möjligt i våra projekt för att säkerställa att vi uppfyller alla uppställda förväntningar och krav.