Pelly Group

Pelly Group, med huvudkontor i Jönköping, erbjuder och utvecklar innovativa förvaringslösningar för kök, garderober och förvaring. Vi arbetar B2B genom våra segment för industri, projekt och retail.

Pelly Group inkluderar varumärkena Pelly® och LG Collection. Produktionen sker i våra egna fabriker i Sverige och Litauen.

Vi är en av de ledande leverantörerna av förvaringslösningar i Norden och exporterar till över 50 länder globalt. Pelly Group ägs av Amplio.

”Vår affärsidé och värderingar är viktiga för oss. De lägger grunden för det dagliga arbetet och allt från hur vi utvecklar produkter till hur vi samarbetar med kunder, leverantörer och kollegor.” Sara Berglund, VD.

 

Vi utvecklar och producerar förvarings- och inredningslösningar till alla rum i ditt hem, såsom köket, sovrummet och tvättstugan.

Vår ambition är att bli lite bättre varje dag genom hela värdekedjan till den slutgiltiga kunden. Produkterna bygger på skandinavisk designtradition som kombinerar enkelhet och renhet med funktion och kvalitet.

Vår produktionsteknik är konkurrenskraftig eftersom utveckling och produktion arbetar nära tillsammans för att skapa bättre produkter till en lägre kostnad. Vi arbetar gärna tillsammans i en öppen dialog med dig som kund.

Varje medarbetare ska bli hörd och tas på allvar i alla situationer. Vår arbetsplats präglas av en öppen och ärlig dialog med respekt för varandras olikheter.

Amplio

Amplio är ett nordiskt private equity-företag som fokuserar på företagsförvärv av medelstora företag i Norden. I mer än två decennier har Amplio utvecklat företag i nära samarbete med skickliga affärsledare och industriexperter. Målet är att företagen ska nå en position där de kan blomstra långt efter Amplios tre till åtta års innehavstid.

Amplios investeringar genomförs i företag med underliggande tillväxt som drivs av tre teman: Modernisering och automatisering av industrin, digital affärseffektivitet samt smart urbanisering och infrastrukturförnyelse. För att lyckas bidrar Amplio med kapital, struktur, erfarenhet och kunskap. Fokus ligger på tre branscher där Amplio har en lång historia och ett starkt nätverk av industriella rådgivare: B2B-tjänster, tillverkning och industriella varor samt IT/teknik.

Totalt har Amplio samlat in cirka 11 miljarder SEK i kapital till fem fonder. Kapitalet i Amplio-fonderna kommer främst från internationella pensionsfonder, stiftelser och privatägda företag.