Om Pelly®

Föreställ dig rymd. Inte rymden. Utrymme.Volymen som ännu inte fyllts, platshållaren för all fysisk materia. Tomhetens filosofi som följt mänskligheten från uråldrig östasiatisk mytologi till modern arkitektur. Den rymd som utgör själva grunden till all förvaring. Det ultimata målet för våra förvaringslösningar är att expandera rymd. Mer utrymme för vintagejeans, barnmatsburkar, vinylskivor, städsaker, sylvassa kockknivar, viktiga dokument, sneakerboxar, ärvt finporslin, familjens cykelhjälmar, kashmirtröjor och designvaser. Till och med den ospelade gitarren. Pelly® skapar mer plats för alla de saker som tillsammans utgör vår tillvaro.

 

Pelly® omdefinierar rymd.

 

Med funktionalismen rationaliserades sekelskiftets onödiga utsmyckningar bort. Vi utvecklar våra förvaringslösningar utifrån skandinavisk designtradition, där funktion och modularitet samspelar med en tidlös estetik och enkelhet – och där formen får följa funktionen.

Från vårt huvudkontor i Jönköping skapar och utvecklar vi idéer och koncept, som kommer till liv i vår egna produktionsanläggningar i Nässjö och Kaunas, Litauen.

Historik

1930-tal – AB Järnarmatur, ett företag som grundas av Bertil Antonsson år 1938, tillverkar stommar till lampskärmar, böjlig metallslang och husgeråd.

1960-tal — Inredningar till skåp, karuseller för grytskåp och trådkorgar för kök börjar tillverkas. Som ett av de första företagen i Europa, investerar man i en anläggning med den då hypermoderna pulverlackeringen.

1980-tal — Genom ett förvärv av Falkenbergsbolaget Pelly, byter vi namn till Pelly Industri. Namnet Pelly är en sammansättning av Pelle och Billy, bröderna som grundade företaget.

1990-tal — Den automatiserade tillverkningslinan “Back Line” spottar ut sin första “Pelly Bac” – garderobskorgen med det patenterade runda hörnet.

2000-tal — Under början av 2000-talet händer det mycket i företaget. Genom förvärv startar produktion av måttanpassade skjutdörrar och garderobsinredning. En helautomatiserad tillverkningslina med integrerad lackerins står klar. Trådkorgen börjar tillverkas åt IKEA och vi utvecklar en karusell med botten av spånskiva. Dessutom etableras Pelly Baltic i Kaunas, Litauen.

2010-tal — 2011 skapas bolaget Pelly Components – komponenter för köks-, badsrums- och garderobstillverkare. Ett nytt alternativ till trådkorgen börjar tillverkas – vår meshkorg. Det familjeägda bolaget LG Collection AB förvärvas. LG Collection tillverkar skräddarsydda och svensktillverkade bänkskivor och stänkpaneler. Pelly Intressenter AB byter namn till Pelly Group AB och 2019 köps bolaget av Segulah.

2020-tal —Vår produktion flyttar från Hillerstorp till Nässjö och all produktion i Sverige sker nu under samma tak i den moderna fabriken.

Med modulära hyllsystem, skjutdörrar och komponenter skapar Pelly® smarta förvaringslösningar för alla rum. I sortimentet hittar du  karuseller till köksskåpet, stilrena skjutdörrar och förvaringssystem för alla ytor. Och mycket mer. Optimera utrymmet i alla rum med Pelly®.