Om Pelly System

Pelly System började tillverka förvaringsprodukter i småländska Hillerstorp redan 1947. Och även om mycket har förändrats sedan dess så lever faktiskt mycket av hantverket från förr kvar än idag, vilket vi också förde vidare när vi även började tillverka skjutdörrar för snart tjugo år sedan. Till exempel är varje skjutdörr som lämnar oss sågad och monterad för hand - och allt detta sker fortfarande i vår fabrik i Hillerstorp. 

I vår koncern Pelly Group ingår även:

Pelly Component som är en av de ledande leverantörerna av förvaringslösningar i Norden och kunderna består av tillverkare inom köks-, badrums-, och garderobsindustrin. I den egna fabriken som ligger i Kaunas, Litauen, tillverkas en stor del av sortimentet.

Mirro som har tillverkat måttanpassade skjutdörrar och garderobsinredningar i över 20 år. Garderobslösningarna skräddarsys exakt efter kundens unika mått, behov och personliga stil. Både tillverkningen och produktutvecklingen sker i småländska Hillerstorp.

LG Collection som tillverkar bland annat måttanpassade bänkskivor. I mer än 40 år har bolaget introducerat nya material och smarta lösningar i svenska kök och kollektionerna förnyas hela tiden med spännande valmöjligheter.

Pelly Groups bolag utvecklar produkterna utifrån en skandinavisk designtradition och kunders önskemål om en enkelhet och renhet i färg och form. Företaget vill medverka till att skapa smarta och funktionella förvaringslösningar för hemmets alla rum.